CTA چیست و چگونه آن را طراحی کنیم؟(2)
مراحل طراحی یک دکمه کال تو اکشن عالی!
مهمترین مسئلهای که در کال تو اکشن وجود دارد، این است که به بهترین شکل ممکن طراحی شود تا بتوانید بهترین نتیجه را از آن بگیرید. برای آن که کال تو اکشن دقیقاً همان نتیجهای را بدهد که به آن نیاز دارید، باید هم آن را به درستی طراحی کنید.
طراحی کال تو اکشن اصلا کار سختی نیست اما نکاتی وجود دارد که هنگام طراحی باید در نظر گرفته شود. ما در این بخش از مقاله، قصد داریم به بررسی طراحی یک دکمه کال تو اکشن عالی بپردازیم، تا که شما بتوانید یک دکمه CTA عالی طراحی کنید:
1. هدف خود را مشخص کنید:
پیش از آن که بخواهید هر کاری انجام دهید، باید ببینید که هدف شما از طراحی دکمه CTA چیست؟ در واقع باید ببینید که میخواهید کاربرانتان چه کاری برای شما انجام دهند.
اقدام به خرید محصول کنند یا فرمی را برای شما پر کنند؟ هر کاری یک هدف به شمار می آید. مهمترین اهدافی که میتوان برای کال تو اکشن در نظر گرفت شامل موارد زیر میشود:
- ارتباط با شما
- خرید از شما
- رزرو کردن
- دانلود کردن
- اشتراکگذاری
- ثبتنام کردن
- و…
کال تو اکشن بخش بسیار مهمی از صفحات سایت می باشد و باید در تمام صفحات خود به درستی از آن استفاده کنید. علاوه بر صفحات سایت، در ایمیلهای ارسالی، پیامک و همچنین در تمامی صفحات شما در شبکههای اجتماعی هم نقش بسیار مهمی دارند.
2. شکل و اندازه دکمه را انتخاب کنید:
قدم بعدی برای طراحی دکمه CTA، انتخاب شکل و اندازه دکمه کال تو اکشن است. با توجه به طراحی صفحه باید ببینید کدام استایل برای طراحی دکمه کال تو اکشن مناسب می باشد.
مثلاً ممکن است یک دکمه مربعی با سایز بزرگ مناسب باشد یا حتی یک دکمه مستطیلی سایز کوچک. همچنین مسئلهای که اهمیت بسیار زیادی دارد، این است که باید سایز دکمه را برای انواع دستگاهها نظیر کامپیوتر، تبلت، موبایل و… بهینهسازی نمایید.
همچنین هنگام طراحی دکمه کال تو اکشن فضای سفید زیادی درنظر بگیرید تا خواندن و کلیک کردن روی آن راحتتر باشد و تجربه ی کاربری بهتری را برای کاربران فراهم کرده باشید. به خصوص که اگر چند دکمه را در کنار هم قرار میدهید، برای جلوگیری از کلیک اشتباه روی یکی دیگر حتماً فاصله مناسب بین آن دکمه ها قرار دهید.
3. رنگ دکمه را مشخص کنید:
یکی دیگر از مسائلی که هنگام طراحی دکمه کال تو اکشن عالی باید به آن دقت کنید، رنگ دکمه است. در واقع شما باید رنگ مناسبی انتخاب کنید که از سایر عناصر صفحه متمایز باشد.
در واقع رنگ دکمه بسیار مهم نیست، بلکه این مسئله که آن رنگ چقدر میتواند دکمه را از سایر عناصر متمایز کند، اهمیت زیادی دارد. مثلاً اگر صفحه سایت شما سفید است، رنگ مشکی برای طراحی دکمه CTA بسیار مناسب می باشد.
معانی رنگهای پرکاربرد در طراحی دکمهی CTA:
- قرمز: اعتماد به نفس و قدرت
- نارنجی: دوستانه، گرم و پر انرژی
- زرد: خوشبختی، خوش بینی
- سبز: صلح، رشد و سلامت
- آبی: اعتماد، امنیت و ثبات
- بنفش: لوکس، خلاق
- سیاه: قابل اعتماد، پیچیده
- سفید: ساده، آرام و تمیز
شما میتوانید رنگ دکمه را متناسب با رنگ سازمان کسبوکارتان تطبیق دهید. همچنین دکمه را به نحوی طراحی کنید که هنگام آوردن موس روی آن یا حتی کلیک، کمی تغییر رنگ دهد؛ مثلاً کمی پر رنگتر شود.
4. فونت دکمه را انتخاب کنید:
هنگام طراحی دکمه CTA باید به فونت آن دقت بسیار زیادی داشته باشید. در واقع فونت دارای مشخصات خانواده فونت، اندازه، وزن و فاصله حروف است که همه آنها در طراحی یک دکمه CTA عالی بسیار تاثیرگذار هستند.
خانواده فونت دکمه کال تو اکشن میتواند همان خانواده فونت سایت شما باشد اما در مورد وزن و سایز، این مسئله متفاوت است.
وزن فونت انتخابی باید به نحوی تنظیم شود که دکمههای مهم بیشتر و دکمههای با اهمیت پایینتر، کمتر در دید کاربران قرار بگیرند. همچنین اگر پس زمینه دکمه روشن است، از متن با رنگ تیره و اگر پس زمینه تیره است، از متن با رنگ های روشن استفاده کنید.
5. متن کال تو اکشن را بنویسید:
در این مرحله شما باید متن مناسبی برای دکمه کال تو اکشن خودتان انتخاب کنید! متن کال تو اکشن باید یک کلمه باشد؛ مثلاً کلمات زیر میتواند برای شروع متن دکمه CTA مناسب باشد:
- خرید
- عضویت
- ثبتنام
- دانلود
- مشاهده
- سفارش
- تماس
- دیدن
- بازدید و…
پس از انتخاب فعل مناسب، سپس باید از کلماتی استفاده کنید که احساس کاربران را جلب کند. مثلاً پس از فعل “خرید” میتوانید از کلمه “تخفیف ویژه” و پس از فعل “دانلود” از کلمه “کاملاً رایگان” استفاده کنید، تا نظر کاربرانتان جلب شود.
با به خرج دادن کمی خلاقیت و سلیقه میتوانید بهترین نتایج را بگیرید و بیشترین سودآوری را با کمک دکمه های CTA برای کسبوکارتان ایجاد کنید.
6. آیکن مناسبی را به دکمه اضافه کنید:
هر چقدر دکمه CTA جذابتر باشد، نظر کاربران به آن بیشتر جلب میشود. حال اگر متن شما جذاب است و دکمه را به خوبی طراحی کردهاید، برای آن که بتوانید نتیجه عالی بگیرید بهتر است از سایه، آیکن، انیمیشن و هر چیزی که میتواند دکمه را جذابتر کند استفاده نمایید. این موارد میتواند نظر کاربران بیشتری را جلب نماید و نرخ کلیک روی دکمه CTA را هم افزایش بدهد.
یک نکته بسیار مهم این است که از متحرک کردن بیش از حد دکمه خودداری کنید. فقط تا جایی انیمیشن استفاده کنید که کاربران با آن راحت باشند.
مثلاً اگر از قابلیت حرکت کردن دکمه استفاده کنید، ممکن است زمانی که کاربر موس را روی دکمه میبرد، دکمه حرکت کرده و روی دکمه دیگری برود و مشکلات خاص خود را به وجود بیاورد.
7. محل قرار دادن دکمه را مشخص کنید:
با توجه به اصول رابط کاربری در این قدم از طراحی دکمه CTA عالی شما باید محل قرار دادن دکمه را در سایت مشخص کنید. باید ببینید که قرار است دکمه در بالای صفحه قرار بگیرد یا پایین آن.
همچنین باید ببینید که بهتر است دکمه در وسط قرار بگیرد یا سمت چپ صفحه. این مسائل به این موضوع بستگی دارد که دکمه قرار است در چه جایی استفاده شود. گاهی اوقات بهتر است دکمه دقیقاً در وسط صفحه قرار بگیرد و گاهی اوقات هم بهتر است در سمت راست و حتی زیر یک تصویر قرار بگیرد.
هنگام قرار دادن دکمه به این نکات هم دقت کنید:
- کم بودن تعداد المانهای اطراف دکمه
- کمتر کردن شلوغی صفحه با قرار دادن دکمه در جای مناسب
- کاهش تعداد رنگهای مغایر با دکمه
در یک مطالعه روی سایتهای انگلیسی زبان، محققین متوجه شدند که کاربران قبل از خواندن یک متن آن را اسکن (نگاه سرسری) میکنند. بیشتر کاربران از یکی از الگوهای F یا Z استفاده میکنند. این الگوها در زبان فارسی هم کاربرد دارند فقط باید آنها را برعکس کنید.
- الگوی F برعکس: در این الگو کاربر ابتدا نگاهی به سطر اول میاندازد، بعد صفحه را اسکرول میکند و دوباره یک سطر کوتاه را نگاه میکند و در نهایت اسکرول را تا پایین صفحه میکشد.
- الگوی Z برعکس: این الگو معمولا برای متنهای کوتاه است. در این الگو کاربر ابتدا سطر اول را نگاه میکند بعد نگاهش را به اول بخشهای انتهایی متن میبرد و یکی از آخرین سطرها را نگاه میکند.
با توجه به این الگوها قرارگرفتن دکمهی CTA در بالا یا پایین صفحه نرخ کلیک را افزایش میدهد. فاصلهی دکمه با دیگر عناصر صفحه هم از جمله مواردی است که به بهتر دیده شدن دکمه کال تو اکشن کمک میکند.
همیشه سعی کنید دکمه را پس از محتوایتان قرار بدهید تا کاربران پس از خواندن محتوا، دکمه را ببینند. این مسئله روی نرخ تبدیل تاثیر بسیار زیادی دارد.
8. لینک دکمه خود را قرار دهید:
در قدم آخر طراحی دکمه CTA باید به آن لینک بدهید. در واقع شما باید لینکی را روی دکمه قرار بدهید که میخواهید کاربران با کلیک بر روی آن، وارد صفحه موردنظر شما شوند.
این صفحه همان صفحه مقصد شناخته میشود که کاربران باید وارد آن شوند. این صفحه، معمولاً صفحه محصول، خدمات، پرداخت یا دانلود است. البته موارد دیگری نظیر صفحه خبرنامه و دریافت اطلاعات کاربران هم میتواند باشد که کاملاً بستگی به هدف شما دارد.
یک مسئله بسیار مهمی که کاربران کمتری به آن توجه میکنند، تست کردن دکمه است. شما باید دکمه را پس از آن که لینک خود را قرار دادید، در دستگاههای مختلف تست کنید تا از صحیح کارکردن آن اطمینان حاصل کنید.
9. آنالیز و بهینهسازی کنید:
این مرحله جزء مراحل طراحی دکمه CTA نیست! در واقع طراحی دکمه کال تو اکشن در همان 8 مرحله قبل به پایان میرسد. در مرحله نهم شما باید به آنالیز و بهینهسازی دکمه CTAبپردازید. اگر دکمه قرار است برای همیشه در یک صفحه قرار بگیرد، هر چند وقت یک بار متن آن را تغییر دهید و بازخورد بگیرید.
گاهی اوقات با تغییر عنوان دکمه کال تو اکشن میتوانید نرخ تبدیل را تا چندین برابر افزایش دهید. آنالیز دکمه کال تو اکشن به کمک ابزارهای مختلفی نظیر گوگل آنالیتیکس امکانپذیر است. البته پس از آنالیز، بهینهسازی را به هیچ وجه فراموش نکنید!
در این 9 مرحله شما میتوانید یک دکمه کال تو اکشن بسیار جذاب و عالی طراحی کنید که میتواند شما را به اهداف خودتان برساند.
8 مرحله اول برای طراحی دکمه CTA است و با کمک آن میتوانید یک دکمه جذاب و تاثیرگذار طراحی کنید. پس از آن که دکمه خود را طراحی کردید، به سراغ مراحله نهم بروید تا به مرور زمان بتوانید بهترین دکمه را برای خود طراحی نمایید.
با دکمه کال تو اکشن، نرخ تبدیل سایت خود را افزایش بدهید!
در هر سایت، صفحات مختلفی وجود دارد و هر یک از این صفحات، با هدف خاصی ایجاد شده اند! در واقع هر صفحه برای آن ایجاد شده است که کاربران در آن کاری انجام بدهند. مثلاً ممکن است بخواهید لیست ایمیل کاربران خود را افزایش دهید یا فروش محصول خود را بیشتر کنید.
هر چقدر نرخ تبدیل بیشتر باشد، شما موفقتر بودهاید. هر هدفی که داشته باشید، باید با کمک دکمه کال تو اکشن آن را محقق سازید. در این مقاله به بررسی یک سوال مهم پرداختیم و آن هم این که، CTA چیست؟
سپس به بررسی مزایای و کاربردهای آن پرداختیم تا بتوانید بهترین نتایج را بگیرید.