call to actionیا CTA چیست و چگونه آن را طراحی کنیم؟ (1)
تا به حال از خودتان پرسیدهاید که کسبوکارها چرا بابت تبلیغات هزینه میکنند؟ هر کسبوکار، هدف خاص خود را دارد اما در نهایت همه آنها میخواهند که کاربر دقیقاً همان کاری که آن کسبوکار انتظار دارد را برایشان انجام دهد.
مثلاً اگر یک صفحه اینستاگرامی بابت تبلیغات استوری هزینه میکند، انتظار دارد که کاربران آن صفحه را فالو کنند. همین فالو کردن اقدامی است که کسبوکار انتظار دارد به ازای هزینه تبلیغاتش به دست آورد. حال برای آن که کسبوکارها یا افراد بتوانند از کاربران بخواهند تا کاری را انجام دهند، نیازمند CTA یا همان دکمه کال تو اکشن هستند. اما CTA چیست و چه مزایایی برای کسب و کارتان دارد؟
در این مقاله از هفتآن قصد داریم به بررسی کامل مفهوم کال تو اکشن و هر چیزی که لازم است در مورد آن بدانید، بپردازیم!
فرقی هم ندارد که شما یک صفحه اینستاگرامی دارید یا برای سایت خود بخواهید دکمه کال تو اکشن ایجاد کنید. در این مقاله و قسمت های بعدی آن به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت و مراحل ایجاد کال تو اکشن عالی را با یکدیگر بررسی میکنیم.
کال تو اکشن (Call To Action) چیست؟
به عنوان یک کاربر اینترنتی حتماً در سایتها و شبکههای اجتماعی مختلفی فعالیت میکنید. شاید در سایت یا صفحات اجتماعی از شما خواسته شود که کاری انجام دهید؛ مثلاً ممکن است از شما بخواهند که روی یک لینک کلیک کنید تا در مورد یک مفهوم خاصی اطلاعاتی بدست آورید.
در واقع چنین سایت یا صفحهای از شما درخواست کرده است که برایشان کاری انجام دهید. این مسئله به معنای کال تو اکشن است! اما واقعاً CTA چیست؟ همچنین ممکن است این سوال برای شما پیش آمده است که استفاده از دکمه کال تو اکشن چه مزایایی برای شما خواهد داشت.
در واقع کال تو اکشن به معنای دعوت برای انجام اقدامی است و میتواند کمک زیادی به کسب و کار شما بکند. مثلاً ممکن است شما از مخاطبان خود درخواستی داشته باشید و برای آن که کاربر آن کار را انجام دهد، لازم است تا از آنها درخواست کنید.
کال تو اکشن یا CTA به شکلهای مختلفی صورت میگیرد. مثلاً ممکن است به کمک یک تصویر از شما درخواست شود، یا یک دکمه در سایت قرار گرفته باشد. حتی ابزارهای شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام هم در حال حاضر امکان استفاده از CTA را در اختیار شما قرار میدهند!
به این صورت که میتوانید یک لینک در اختیار کاربرانتان قرار دهید و از آنها بخواهید تا فرمی را پر کنند. کال تو اکشن قابلیت آنالیز دارد و به همین دلیل، اهمیت بسیار زیادی علی الخصوص برای کسبوکارها دارد.
هرچقدر این دکمه را بهتر طراحی کنیم، نرخ کلیک روی آن قطعا بیشتر خواهد بود. در ادامه به شما خواهیم گفت چگونه یک دکمهی Call To Action عالی طراحی کنید.
استفاده از قابلیت کال تو اکشن چه مزایایی دارد؟
اکنون پاسخ سوال CTA چیست؟ را گرفتید، زمان آن فرا میرسد که با مزایای کال تو اکشن آشنا شوید. در واقع برای آن که از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنید، ابتدا باید با مزایای آن آشنا شوید تا در مورد استفاده از آن تصمیم بگیرید. 4 دلیل مهم وجود دارد که باعث میشود تا کال تو اکشن اهمیت بسیار زیادی برای کسب و کارها پیدا کند:
افزایش نرخ تبدیل
اولین دلیل برای استفاده از کال تو اکشن، این است که نرخ تبدیل را تا حد زیادی برایتان افزایش میدهد. شاید بپرسید که افزایش نرخ تبدیل چه کمکی به کسبوکارها میکند؟ در واقع نرخ تبدیل مهمترین معیار برای صفحات سایت است که میزان موفقیت آن را بررسی میکند. هر چقدر نرخ تبدیل بالاتر باشد، آن صفحه هم موفقتر است. به همین دلیل است که هنگام طراحی و انتخاب کال تو اکشن باید خلاقیت و حساسیت زیادی داشته باشید.
هدایت مخاطبان هدف
در هر سایت محصولات و خدماتی ارائه میشود که گاهی اوقات کاربران در صفحاتی از سایت نظیر صفحه بلاگ به دنبال استفاده از آن هستند. در چنین شرایطی کاربر دوست ندارد که از شما برای خدمات توضیحات بخواهد و میخواهد که مستقیماً و بدون اتلاف وقت وارد صفحه اصلی موردنظر شود.
در این صورت دکمه کال تو اکشن به کاربران کمک میکند تا بتوانند به راحتی وارد صفحات خدمات / محصولات موردنظرشان شوند و خرید کنند.
کاهش نرخ پرش (Bounce rate) سایت
یکی دیگر از مسائلی که دکمه CTA برای شما ایجاد میکند، کاهش نرخ پرش است. در واقع اگر مفهوم CTA چیست را به خوبی درک کرده باشید، متوجه میشوید که دکمه آن باعث میشود تا کاری که از کاربر خواستهاید را انجام دهد.
حال اگر کاربر مقالهای در سایت شما بخواند و در پایان مقاله یک کال تو اکشن قرار داده باشید، کاربر آن را انجام میدهد. لینک کال تو اکشن میتواند مربوط به یک مقاله دیگر یا هرچیز دیگری باشد! در این صورت کاربر به جای خروج از سایت، وارد صفحه دیگری میشود که این موضوع به کاهش نرخ پرش سایت کمک زیادی میکند.
افزایش فروش سایت
اگر کمی در طراحی دکمه کال تو اکشن خلاقیت داشته باشید، به راحتی میتوانید فروش خود را افزایش دهید. راههای زیادی برای این کار وجود دارد! سادهترین مثال این است که در بخش بلاگ محصولی را نقد و یا بررسی کنید، سپس با کمک دکمه CTA به صفحه آن محصول لینک کنید. در این صورت اگر نقد و بررسی تان کامل باشد و کاربر حس کند که به آن نیاز دارد، محصول را از سایت شما خرید میکند.
کاربردهای دکمه فراخوان اقدام به عمل
تا اینجای مقاله متوجه شدید که کال تو اکشن چیست. اکنون زمان آن رسیده است که ببینیم در چه بخشهایی میتوان از دکمه کال تو اکشن استفاده کرد. در واقع ممکن است قبل از استفاده از CTA این سوال برای شما پیش بیاید که آیا میتوان برای یک درخواست خاص از کاربران از کال تو اکشن استفاده کرد؟
شما برای هر درخواستی که از کاربرانتان دارید، میتوانید از CTA استفاده کنید و بهترین نتایج را هم بگیرید. در این بخش از مقاله تمام بخشهایی که شما میتوانید از CTA استفاده کنید را مورد بررسی قرار میدهیم تا به راحتی بتوانید از آن در سایت خود استفاده کنید:
ثبتنام و عضویت
اولین درخواستی که با کمک کال تو اکشن میتوانید از کاربران داشته باشید، امکان ثبتنام و عضویت است. گاهی اوقات شما نیاز دارید که کاربر در سایت یا اپلیکیشن شما ثبتنام کند، در این صورت بنر یا متن مربوط به آن را در اختیار کاربرانتان قرار میدهید.
اما کاربر چگونه میتواند وارد صفحه موردنظر شما شده و در آن ثبتنام کند؟ در این مرحله است که کال تو اکشن به کمک شما میآید. کافی است در شبکههای اجتماعی یا سایت خود یک کال تو اکشن ایجاد کنید.
سپس از کاربران بخواهید که با کلیک بر روی لینک درج شده، در سایت یا اپلیکیشن شما ثبتنام نمایند. این مسئله به راحتی قابلیت آنالیز است تا ببینید نرخ تبدیل چقدر خواهد بود.
دریافت اطلاعات بیشتر
گاهی اوقات شما میخواهید محتوایی که در سایت یا شبکههای اجتماعی خودتان قرار دادهاید را به کاربرانتان اطلاعرسانی کنید. در واقع میخواهید به کاربران بگویید که اگر نیاز به خواندن اطلاعات بیشتر در مورد مفهوم ارائه شده دارند، روی لینک مورد نظر کلیک کنند.
مثلاً اگر در سایت خود یک محتوای جذاب دارید و در آن یک مفهوم تخصصی آوردهاید، میتوانید به کاربران بگویید که اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آن مفهوم دارند، روی لینک کلیک کنند. با کمک دکمه CTA به راحتی میتوانید لینک صفحه مربوط به آن مفهوم را در اختیار کاربران قرار دهید تا با کلیک روی آن، محتوای موردنظر را بخوانند.
پر کردن فرم و ارسال اطلاعات
گاهی اوقات کسبوکارها نیاز دارند تا کاربران اطلاعات خود را از طریق فرم برای آنها ارسال نمایند.- مثلاً ممکن است شما نیاز به اطلاعاتی نظیر نام، ایمیل و شماره موبایل کاربر داشته باشید تا بتوانید برای بحث بازاریابی تان از آن استفاده کنید.
در چنین حالتی باید یک عامل تشویقکننده وجود داشته باشد تا کاربران بتوانند از آن استفاده کنند. با کمک کال تو اکشن، میتوانید کاربران را ترغیب کنید تا اطلاعات خود را ارسال کنند.
مثلاً میتوانید یک هدیه رایگان نظیر کتاب الکترونیکی یا … برای کاربرانتان در نظر بگیرید و از کاربر بخواهید که برای دریافت این هدیه، روی دکمه کال تو اکشن کلیک کند و هدیه خود را دریافت کند. سپس ایمیل کاربر را بگیرید و هدیه را برای او ارسال کنید.
مشاهده و خرید محصول / خدمات
شاید مهمترین هدفی که بتوان برای کسبوکارها درنظر گرفت، خرید محصول یا خدمات توسط کاربران است! در واقع کسبوکارها برای آن که بتوانند درآمدی داشته باشند، باید کاربران محصولات و خدمات آن را خریداری کنند.
یکی از کاربردهای CTA این است که محصول یا خدماتی را به کاربران معرفی کنید و به او بگویید که برای خرید آن، روی لینک زیر/مورد نظر کلیک کند. اگر خدمات ارائه میکنید، میتوانید به جای آن که به کاربر بگویید که محصول را خریداری کند، از او بخواهید که نسخه رایگانی را از خدماتتان استفاده کنند.
این مسئله باعث میشود تا اگر کاربر با مشکل فنی یا مالی روبرو است، بعداً با ریتارگتینگ بتواند او را به مشتری خود تبدیل کنید.
دریافت پشتیبانی
در هر کسبوکاری کاربران به پشتیبانی نیاز دارند! ممکن است محصول شما را خریداری کرده باشند که در این صورت نیاز به پشتیبانی دارند. حتی ممکن است هنوز محصولتان را خریداری نکرده باشند که در این صورت نیاز به مشاوره دارند.
در هر صورت شما باید راههای ارتباط کاربران با تیم خود را در اختیار کاربران قرار دهید. یکی از کاربردهای دکمه CTA این است که بتوانید راه پشتیبانی در اختیار کاربران قرار دهید. مثلاً میتوانید لینک مربوط به تلگرام و واتس اپ خود را قرار دهید. سپس از کاربران بخواهید که با کلیک بر روی آن، با تیم پشتیبانی ارتباط برقرار کنند.