روانشناسی رنگ و اهمیت آن (بخش دوم)
روانشناسی رنگ در رابط کاربری یا UI
مبحث روانشناسی رنگ یکی از مباحث بسیار مهمی است که در حوزه رابط کاربری (User Interface) مطرح میشود. رابط کاربری همان گونه که از اسمش پیداست، یک رابط بین کاربر و سایت می باشد و اگر به درستی در یک سایت اجرا شود، تاثیر بسیار زیادی روی فروش اینترنتی آن سایت خواهد گذاشت.
رنگهای مختلف در بازاریابی، برندسازی و کسب و کار تأثیرهای متفاوتی دارند. ممکن است یک کسب و کار از هر نظر عالی باشد ولی چون نتوانسته است از رنگها به درستی استفاده کند، نمیتواند مشتریان را جذب و فروش خود را افزایش دهد.
1. قرمز
به طور کلی رنگ قرمز رنگی است که برای جلب توجه از آن استفاده میشود. البته مراقب باشید که استفاده از این رنگ بیش از اندازه زیاد نشود؛ چون میتواند روی مخاطبان تأثیر منفی بگذارد. بنابراین برای بخشهای مهم از این رنگ بهره بگیرید. از طرفی این رنگ میتواند اشتهای افراد را هم زیاد کند و به همین خاطر برند مک دونالد از رنگ قرمز برای جذب مشتری کمک میگیرد.
این رنگ میتواند پیامهای مثل قدرت، انرژی، شور و هیجان را به همراه خودش داشته باشد. البته استفاده بیش از حد از این رنگ میتواند پیامهایی مثل خشم، درد و سرپیچی را نیز به مخاطبان الهام کند. همچنین در صورتی که تمایل دارید کاری کنید که مخاطب خیلی سریع به درخواست شما پاسخ مثبت دهد، از رنگ قرمز کمک بگیرید؛ چون این رنگ سرعت عکسالعمل را به شدت افزایش میدهد.
2. نارنجی
رنگ نارنجی حس زنده بودن به آدم ها میدهد و احساس صمیمیت را در او زنده میکند. وقتی در یک محیط از رنگ نارنجی استفاده میشود، این حس را به مخاطبان القا میکند که در یک فضای صمیمی قرار دارند و قرار است از حضور در این فضا لذت ببرد. شما وبسایت آمازون را در نظر بگیرید که تا چه اندازه از رنگ نارنجی بهره میگیرد تا حس صمیمیت را به مخاطب خودش منتقل کند.
- این رنگ بیشتر برای افزایش شادی، هیجان، نشاط و انگیزه در افراد به کار میرود.
- در صورتی که در کسب و کار، وبسایتتان یا محتوای خود از رنگ نارنجی استفاده کنید، حس ارزشمندی را به مخاطب خودتان منتقل میکنید.
- در واقع برای انتقال پیام های دوستی، نوآوری، ماجراجویی و پرانرژی از رنگ نارنجی استفاده میشود.
3. زرد
درست است که زرد از نظر روانشناسی رنگی در میان رنگهای شاد قرار دارد ولی اگر بیش از حد از آن استفاده شود، احساساتی نامناسب مثل ترس، عصبانیت و ناامیدی به مخاطب القا میکند. در صورتی که بتوانید به درستی از این رنگ استفاده کنید، میتوانید عزت نفس مخاطبان خودتان را افزایش بدهید.
این رنگ، نماد مثبت اندیشی و برونگرایی است و برای نشان دادن خلاقیت، گرما و شادی یک گزینه عالی به شمار میآید. گاهی کسب و کارها برای ایجاد حس اضطراب و تلنگر زدن به مخاطب از این رنگ استفاده میکنند.
4. سبز
رنگ سبز نماد توازن و هماهنگی است و بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که رنگ سبز در تشخیص درست و غلط بودن بسیار کمک میکند. این رنگ در طبیعت هم به چشم میخورد و به همین خاطر است که حس بسیار خوبی در انسان ایجاد میکند. رنگ سبز بیش از هر چیز دیگری نشاندهنده رشد است. در صورتی که تمایل دارید طراوت و تازگی را به مخاطبین خود منتقل کنید، رنگ سبز گزینه بسیار خوبی می باشد.
رنگ سبز یکی از آرامبخشترین رنگها است و به همین خاطر بیشتر کسب و کارها میتوانند از این رنگ در سالنهای انتظار محل کارشان استفاده کنند. البته استفاده بیش از حد از این رنگ به مخاطبین حس کسالت، رخوت و بیانرژی بودن میدهد.
5. آبی
آبی یکی از آرامبخشترین رنگها به شمار می آید که میتواند حس آرامش و اعتماد را به مخاطبین القا کند. اگر سایت و لوگوی وردپرس را نگاه کنید، متوجه میشوید که از رنگ آبی کمک گرفته است. دلیل اینکه وردپرس از این رنگ استفاده میکند این است که به مخاطبانش بگوید برای طراحی سایت میتوانند به وردپرس اعتماد کنند. از طرفی این رنگ مایه ایجاد آرامش است ولی مراقب باشید که بیش از حد از آن استفاده نکنید؛ چون میتواند باعث ایجاد حس سردی در مخاطب گردد.
رنگ آبی اشتها را هم کاهش میدهد و به همین خاطر در رژیمهای غذایی برای کاهش میل افراد به غذا از بشقاب آبی استفاده میشود.
6. بنفش
رنگ بنفش ترکیبی از دو رنگ سرد و گرم می باشد. متخصصین رنگشناسی بر این باور هستند که این رنگ نه گرم و نه سرد است. این رنگ میتواند آرامش موجود در رنگ آبی و تحریکپذیری موجود در رنگ قرمز را خنثی نماید. این رنگ یکی از رنگهای لوکس و سلطنتی به شمار میآید و به ثروت دلالت دارد. برخی از متخصصان این رنگ را نشانه معنویت و خلاقیت هم میدانند. البته اگر بیش از حد از این رنگ استفاده کنید، میتواند بیانگر سرکوب، حتی فساد و درونگرایی باشد.
این رنگ در کسب و کار بیانگر ثروت، خلاقیت و کیفیت در کار می باشد. اگر دقت کنید بسیاری از وبسایتهای مخصوص لوازم آرایشی از این رنگ استفاده میکنند و این رنگ را به نوعی نماد آرامش تلقی میکنند.
7. ارغوانی
متخصصان میگویند که ارغوانی در روانشناسی رنگ، بیانگر تعادل احساسی می باشد. این رنگ واقعاً پیچیده ولی با این حال پر از زیرکی و منطق است. این رنگ سرشار از شفقت و مهربانی است و عزت نفس مخاطبان و حس رضایت او را برمیانگیزد.
رنگ ارغوانی سرشار از تعادل، نوآوری و تغییر و تحول است. البته در صورتی که استفاده از این رنگ از حد تعادل خارج شود، میتواند نشانگر بیملاحظگی، گستاخی و تحریکپذیری نیز باشد.
8. سیاه
رنگ سیاه یا همان مشکی سرشار از ثبات، اقتدار و قدرت است. البته استفاده بیش از حد از مشکی، غیردوستانه به نظر میرسد. متخصصان این رنگ را نماد هوشمندی و درک هم اعلام کردهاند. اکثر برندهای لوکس مانند بی.ام.دبلیو عاشق این رنگ هستند. در هنگام استفاده از این رنگ سعی کنید از حالت تعادل خارج نشوید؛ چون یک حس منفی را به مخاطبان القا خواهد کرد.
9. سفید
این رنگ نماد صلح، شفافیت و پاکیزگی برای مخاطبین است. این رنگ برای القای حس تازگی عالی است. البته مراقب باشید بیش از حد از این رنگ استفاده نکنید؛ چون ممکن است در کنار تمامی آن حس های خوب، حس پوچی را به مخاطبین خود القا کنید.
وقتی برند اپل از این رنگ در محصولاتش استفاده کرد، باعث شد که رنگ سفید به یک رنگ شیک تبدیل شود.
متخصص طراحی گرافیک و روانشناسی رنگ شوید
تسلط بر دانش روانشناسی رنگ اهمیت بسیار زیادی دارد و میتواند به شما کمک کند که کسب و کار خود را رشد و توسعه دهید و فروش خود را نیز به بالاترین حد ممکن برسانید. از طرفی از طریق رنگها میتوانید یک برند برتر و محبوب برای خودتان بسازید و به شهرت و اعتبار فراوانی دست پیدا کنید.
نکته مهمی که وجود دارد این است که شیوه استفاده از رنگها، یک مهارت بسیار خوب و عالی است که با آموختن آن میتوانید در مسیر رشد کسب و کارتان موفقتر حرکت کنید. در صورتی که شما روانشناسی رنگها را یاد بگیرید میتوانید از این مهارت به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
نظر شما دربارهی این مقاله و مقاله قبلی چیست؟ تاکنون از روانشناسی رنگ برای کسب و کار خودتان استفاده کردهاید؟ تاکنون پیش آمده است که به خاطر استفاده هوشمندانه از رنگها از یک کسب و کار خرید کنید؟